Домашен мехлем против папиломи, брадавици и кокоши тръни - как да си го приготвите у дома!

Домашен мехлем против папиломи, брадавици и кокоши тръни - как да си го приготвите у дома!

За съжаление всеки един от нас може да се окаже носител на ЧПВ.
Човешкият папилома вирус прониквайки в организма ни, причинява изменения в тъканите на клетъчно равнище и провокира нехарактерното им разрастване. 
При това не говорим само за един вид вирус -  названието е сборно, за повече от сто типа вируси, всеки със своя специфична характеристика. 
Какви точно ще са измененията в тъканите ни, какво ще се развие в резултат на обърканата клетъчна програма – зависи от това какъв точно вирус от тези типове работи в тялото ни.

Папиломите и брадавиците засягат хората от векове. Като цяло те не са опасни, но невинаги са лицеприятни и може да са заразни.

Папиломи – това са доброкачествени туморчета, които се появяват изневиделица по кожата и понякога дори не ги забелязваме. 
Могат да са съвсем дребни, с диаметър около един милиметър – или да “бухнат” до два-три сантиметра. 
Различни са и по цвят, от телесна гама до тъмнокафяви. Могат да се появят по лицето и по крайниците, но могат да се развият и по лигавици – в носа, устната кухина и гърлото, по самите гласни струни, в интимната зона.

Обикновено хората със здрава имунна система не усещат нищо смущаващо – просто вирусът няма шансове да се развие. 
Отключващ инфекцията момент може да се окаже отслабването на имунитета по някаква причина, например стрес или усложнено хронично заболяване. Фактор за развитието на папиломи може да се окаже и бременността.

Обикновени брадавици - това са доброкачествените папиломи, т.е. обикновените брадавици, се появяват преди всичко по ръцете и краката, рядко по други части на тялото. 
Те могат също да останат незабелязани, ако не нарастват значително, защото цветът им по правило съответства на цвета на кожата, върху която са поникнали.

Все пак дискомфортът от появата на папиломи и брадавици е основание за търсенето на начини за тяхното унищожаване. 

Брадавици и папиломи се церят и с методи от народната медицина - най - добри резултати има с мазане на образуванията редовно с билкови мехлеми и сокове.
Като лечебни средства се прилагат сок от билката змийско мляко, билкови мехлеми на основата на змийско мляко, етерични масла и други билки.

...и нещо от мен - Елионора Недялкова

Днес ще ви представя изпитана рецепта за домашен билков мехлем против папиломи, брадавици и кокоши тръни.

Изпитано и споделено!
Билките, които са в състава на рецептата са лесно достъпни и всеки може да си я направи сам у дома!

Приложение: използва се за локално лечение на брадавици, папиломи, мазоли и кокоши тръни. Билковите масла от топола пъпки, карамфил пъпки и рициново масло действат благотворно при възпаления на кожата, унищожават вирусите и бактериите. Те имат антивъзпалително и антисептично действие.

Състав: нарязана на ситно билка змийско мляко - стрък и цвят - 2 равни супени лъжици , пелин бял стрък нарязан на ситно - 1 равна супена лъжица, маслен извлек от топола пъпки - 50 мл, маслен извлек от карамфил пъпки - 50 мл, рициново масло 20 мл (от аптеката), по 5 капки етерични масла мента и чаено дърво.
Всичките билки се заливат с маслените извлеци и на тих огън на водна баня ври за един час, като постоянно се разбърква. 
След това се добавят пчелен восък колкото кибритена кутийка и отново се разбърква до пълното му разтапяне. Преди да се свали от огъня се добавя 1 равна чаена лъжичка салицилова киселина на прах (от аптеката). 
След пълното му разтваряне, мехлема се прецежда през тензух или платно и се прибира в сух стъклен или керамичен съд.
Съхранява се на тъмно и проветриво място и задължително далеч от деца!

ВНИМАНИЕ! Държи се на недостъпни места, далеч от деца!

Външно: Нанасяте малка част от мехлема, с помощта на клечка за уши, върху папилома, брадавицата, след което поставяте лепенка, за да задържите мехлема. Процедурата е препоръчително да се извършва сутрин и вечер, след почистване на мястото, до пълното отстраняване на израстъка.

За да се "подсили" имунната система на организма е добре по време на процедурите да приемате вътрешно билката змийско мляко под формата на алкохолен извлек в комбинация с извлек от цвят и стрък ехинацея.
Схема на прием: сутрин (след ставане) и вечер (преди лягане) се приема извлека от змийско мляко по 10 капки в малко вода или сок за период от 14 дни. 
Вечер преди лягане приемате и извлек от ехинацея 20 капки - може да ги приемете заедно със змийското мляко или поотделно в интервал от 15 минути.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.


Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт

Снимката е на билката Змийско мляко е отгледана в 
Билковата ни ферма - работилница "Магическо биле"


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. Всички права запазени Ⓒ

Коментари

Популярни публикации