Билкова смес за прочистване на лимфната система

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Изпитано и споделено!
Споделям Ви само изпитани и изпробвани рецепти от мен и семейството ми.
Рецептата е от Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Рецептата за билковата смес
е дадена от баба Кера лечителката от с.Блатец. Тя с успех я е прилагала като помощно средство при различни ракови (онкозаболявания) болести.

Самата билкова смес се е приемала продължително време и прочистващия и резултат се е виждал още след едномесечен прием.
Това което е най - важното при приемането на билките, че болния задължително трябва да промени начина си на хранене и да започне да носи чисти дрехи.

Нещо интересно относно "случайностите" в нашия живот!
С течение на годините, през които контактувах и се обучавах от баба Кера, разбрах, че те са се познавали лично с дядо ми Динко.
Осъзнавам, че Духовните учители всеки ден ни показват чрез знаци, действия или събития с които ни насочват в живота, че няма случайности и е било времето да се споделят знанията!

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Състав: червена детелина цвят, невен цвят, лепка, глухарче корен и 104 ключа корен (ако нямате възможност да си я набавите, използвайте репей корен). 
Вземат се по 20 грама от билките и се смесват.
От получената билкова смес се слагат две супени лъжици във 600 мл вряща вода и ври 10 - 15 минути. След това се покрива и кисне половин час. 
Когато се прецеди настойката се държи покрита.

Прием: Приема се на четири приема сутрин, обед и вечер преди хранене 15 - 20 минути, като последния прием е преди лягане. 
Приема се един месец и се прави един месец почивка - това се прави три месеца и ако се наложи курса се повтаря.

Важно е да се приемат много течности - с препоръка на прием на домашна лимонада всеки ден!

Рецепта за домашна лимонада
На 1 литър изворна или студена преварена вода (днес може да се ползва и филтърна вода) се слага сокът на 4 - 5 лимона. Подслажда се по вкус с малко мед или меласа.
 
Билковата смес е ефективна тъй като помага при разтваряне на задръстванията в лимфната система, за намаляване на подуването на лимфните възли, изчистване на абсцеси и при лечение на тумори и циреи.

В процеса ми на обучение в магистърската ми степен по специалността "Фармацевтична биохимия" научих, че тази билкова смес е успешна комбинация и вече имаме обяснение защо оказват добро влияение върху организма и подпомагат изчистването му.

Известно е, че Лимфата е живата вода на тялото - "бялата кръв" в нашия организъм и лимфата се движи отдолу нагоре, но не и обратното!

Защо е важно да направите и да прилагате тази билкова смес?
Защото Лимфната система в нашето тяло е така наречената "бяла кръв".

Лимфната система е "канализацията" на тялото ни.
Запушената лимфна система е причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост и води до болести, като алергии, синузит, рак, артрит, колит, липса на енергия, умора, главоболие, зъбобол, болки в костите и кръста,лупус (вълчанка), напълняване, кожни проблеми и много други.
Когато лимфната система не работи правилно телата ни не могат да се преборят с токсините, шлаките, различните вирусни и бактериални заболявания, гъбичките и тялото ни се дехидратира - обезводнява се - въпреки приема на течности.

За да е здраво тялото ни, трябва да имаме "чиста" лимфа - лимфната система да бъде чиста и проходима от отпадъчните продукти на тялото ни.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!


Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!



Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора.
Всички права запазени Ⓒ

Коментари

Популярни публикации