Сънищата на Света Богородица

     Покрай всичките записки на дядо намерих и три големи листа прилежно сгънати и прибрани.
     Имаше кламер, с който бяха закачени и трите съня на Света Богородица. На малкото листче пишеше, че това са сънищата на Света Богородица и че благословен е дома и този, който ги пази и чете всяка вечер.
     Признавам си стана ми интересно и за това ги преписвам и ги слагам тук. Ако на някого са му попадали, ще ми е интересно да сподели нещо повече от това, което знам.

     Първи пророчески сън на Света Богородица, когато е била в маслиновата гора.

     Пресвета Дева Мария, Майката на Нашия Господ Исус Христос, като заспала в маслиновата гора, видяла на сън пред себе си Исус Христос в ония страшни мъки, с които Го мъчеха евреите, мъки, които никой от нас не може да претърпи и половината от тях, а Той ги претърпя, за да ни изкупи от тежките грехове и да ни покаже истинския спасителен път.
     Исус Христос отишъл при майка Си, и тя Му казала:
     "Възлюбени мой сине, когато аз заспах, видях Те, че беше вързан, предаден от един Твой апостол и с трънен венец на главата. Те Те биеха немилостиво с камшици. Твоето пречисто тяло беше покрито с много рани. Твоята пречиста кръв течеше по Твоето пречисто лице и по тялото Ти. Ти беше натоварен с един голям кръст, на който Те разпнаха след много хули и поругания, а Ти всичко това понесе с голямо търпение.
     "Тогава Исус Христос и каза: "Майко, всичко това, което си видяла на сън, то е истина и ще се сбъдне, но Отца Мой, Който е на Небето, Той ще остави да ме турят в гроба. И за да се уверят безверните, Той ще ме възкреси още на третия ден и много има, които не са вярвали в Моето учение, всички тогава ще повярват. И ето, че твоята скръб, дето ти скърбиш, ще се преобърне на велика радост. В този ден, тогава Аз ще възкръсна, ще се радват всички земни същества, но тежко и горко на онези, които не повярват."

      Втори пророчески сън на Света Богородица, когато е била на Елеонската планина.

      Пресвета Богородица била заспала в Елеонската планина. Като се събудила била разтреперана от страшния сън, който видяла. Исус Христос в това време дошъл при нея и тя Му разказала своя сън: "Възлюбени мой сине, аз като заспах, сънувах, че Те уловиха евреите и вързан Те закараха в тяхното съдилище. Видях още, че из Твоята божествена глава течеше кръв и Твоето божествено тяло се отдели от мене, както се дели кората от дървото.
     "Исус Христос и отговорил с кротост и смирение: "Наистина Пресвета моя майко, това което си видяла на сън, всичко ще се сбъдне. Затова, който напише и носи у себе си, или го има този сън в къщата си, той всякога, ще бъде покровителстван от Моя Отец Небесен и от Мене. В неговата къща, никога не ще могат да влязат нечисти духове."


      Трети пророчески сън на Света Богородица, когато е била на Витлеемския хълм

      Когато Пресвета Богородица била в Юдейския град Витлеем, сънувала сън. Когато дошъл Исус Христос при нея тя Му разказала следния сън:
     "Възлюбено мое чедо, сънувах, че апостол Петър го разпнаха в Рим, а Тебе Те разпнаха в Йерусалим между двама разбойника и беше осъден от Пилат Понтийски. Видях Твоето божествено лице наранено и с кръв обляно. На твоята глава бяха турили трънен венец, а ти висеше прикован на кръст между двама разбойника. Видях още, че те напоиха със злъчка и прободоха с копие ребрата Ти, откъдето изтече кръв и вода. Тогава слънцето се помрачи, земята се разтърси, камъните се разпадаха и църковната завесата  се раздра, от единия до другия край и стана голямо помрачение по цялата земя до деветия час. Видях още, че Йосиф и Никодим снеха Твоето пречисто тяло от кръста и Го обвиха с чиста плащеница и Го туриха в гроба.
     На третия ден Ти възкръсна и отиде в ада, дето разтроши вратите му, извади Адам и Ева и на всички други мъртви даде възкресение. След това Ти се възнесе на небето, дето седна на престола от дясната страна на Бога Отца."
     "Наистина, Моя майко, каза Исус Христос, твоя сън е истинен и всичко, което си видяла на сън, ще се сбъдне. Аз ти казвам, Моя Майко, че който напише твоя сън и го има у дома си или да го носи постоянно у себе си, на този човек душата няма да гори във вечния огън, нито пък лукави духовe, ще могат да влизат в къщата му.
     Този човек, ще бъде винаги запазен от Архангел Гавраил, дяволът никога не ще смее да го изкуши. Освен това никакво човешко зло не може да смути работите му и разбойниците, ще се страхуват от този човек. Ако отиде някой на съд, и той има твоя сън у себе си, и ако го прочита всеки ден и се моли от сърце и душа на Бога създателя, той непременно ще бъде помилван от царя и от всяко съдийско лице. Тогава ангелът, ще му покаже със своите молитви пътя за спасението. А този, който прочита твоя сън три пъти на ден, той ще се избави от вечния огън." 

     Това са трите сънища на Богородица.


от "...старите тефтери на дядо..."
Елионора Недялкова


Коментари

Популярни публикации