Как да предпазим себе си и близките си от вируси и настинки - в подкрепа на домашното ни здраве!

 Как да предпазим себе си и близките си от вируси и настинки - в подкрепа на домашното ни здраве!

Аз съм Елионора Недялкова, вашия консултант - фитотерапевт и искам да споделя с вас няколко съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от вирусни заболявания и настинки, особено през предстоящите студени месеци.

България е известна с нейната богата флора, и именно поради тази причина, аз се концентрирам върху използването на местни билки и продукти, 
за да ви предложа най-доброто от природата.
Както мнозина от вас знаят, аз не съм само фитотерапевт, но и майка на четири деца, от които две прекрасни момчета с диагноза Аутизъм. 
Всичко, което произвеждаме е от нашата билкова ферма - работилница "Магическо биле" и Пчелна ферма "Ангелски ръце".

Във всяка капка чай и във всяка лъжица мед, които ви предлагаме, влагаме цялата си любов и с грижа за всеки един от вас.

С грижа за вас и вашето семейство, сме приготвили подбрани билкови имуностимулатори, които за ваше удобство се предлагат под формата на алкохолни извлеци.

Използването на билкови имуностимулатори под формата на билкови извлеци имат редица предимства:

Концентрация: Билковите извлеци съдържат по-голяма концентрация на активните съставки на растенията в сравнение с целите билки. Това ви позволява да получите пълнотата на лечебните свойства на билките, без да се налага да консумирате големи количества от самата билка.
Бързо действие: Тъй като извлеците са концентрирани, те действат по-бързо и ефективно.
Постоянство: Билковите извлеци предлагат по-постоянен и стабилен дозировъчен прием. Вие  може да бъдете сигурни, че получавате правилната доза на активните съставки всеки път.
Лесни за употреба: В сравнение с подготовката на настойки или отвари, извлеците са много по-лесни за прием. Могат лесно да се добавят към вода, сок или други напитки.
Съхранение: Билковите извлеци имат по-дълъг срок на годност от свежите или сушените билки и се съхраняват лесно.

Това, което Ви предлагаме, е изпитано през годините от семейството ни, близки, приятели и наши клиенти.

Прилагат се при: често боледуване от вирусни, бактериални и други инфекции, стрес, умора, физически натоварвания, следоперативно възстановяване, недоспиване, понижен тонус, за профилактика на имунната система. Оказва благоприятно влияние върху състоянието и функциите на имунната система и увеличава естествената защита на организма. Изчиства организма от шлаки и други нежелани натрупвания.
Успешно се прилага при остри и хронични алергии, периоди на възстановяване след боледуване (пневмонии, инфекциозни заболявания, чести ангини и други).
Подпомага при метаболитни смущения, при алергии и има добри имуноукрепващи качества.

БИЛКОВ ПАКЕТ "Билкова подкрепа за Укрепване на имунната система и възстановяване на организма"
100% натурални продукти!
Съдържание:

1. Билков ЕЛЕКСИР "Манастирска глезотия" – 100 мл - 1 брой
2. ЕЛЕКСИР МАГИЧЕСКО БИЛЕ Тинктура прополис 30%, ехинацея и бъзак плод - 30 мл - 1 брой
3. Алкохолен извлек за имунната система (помощно средство) – 30 мл 1 брой

ЕЛЕКСИР „МАГИЧЕСКО БИЛЕ“ Тинктура прополис 30%, ехинацея и бъзак плод - 30 мл
Концентриран билков извлек!
100% натурален продукт!


Мощен имуностимулатор и се приема всекидневно за лечение и превенция на различни заболявания, за профилактика при грип, простуда и остри респираторни заболявания, за укрепване на имунната система.
Приложение: чести възпаления на ушите, гърлото, остри и хронични бронхити, предпазване от грип и простуди, хронични хепатити, хронични бронхити, хронични пиелонефрити, синузити и много други вирусни заболявания.
Подпомага защитните функции на организма, подкрепя и подсилва имунитета при простуда, настинка, грип и вирусни епидемии.

Билкова смес против вирусни заболявания (бронхит, пневмония)кашлица, простуда и грип (помощно средство) – 200 грама
Произведено и пакетирано за Онлайн щанд "Глезотиите на Графиня Дьо Шарки" по заявка!
100% натурален и ръчно направен продукт!
Създаден по стара българска рецепта.
Създадена е по рецептата от Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова


Състав: подбел, мащерка, бъз цвят, борови връхчета, живовлек теснолист, лайка, липа, черен оман корен, репей корен, иглика цвят.

Навлизаме в сезона, за който са характерни острите вирусни инфекции и се увеличава и рискът от интензивни вирусни атаки. 
Въпреки че все още няма данни за увеличаване на случаи на грип трябва да бъдем внимателни и да вземем превантивни мерки.
Заразяването става лесно, от човек на човек, при контакт с болни хора чрез кашляне и кихане, при контакт с повърхности, заразени от пръски, отделяни при кашляне и кихане от болни лица.

Типичните симптоми, които могат да ни дадат сигнал за грип, включват висока температура, болки в тялото, главоболие, изпитване на слабост и суха кашлица.

Как можем да се предпазим чрез силата на природата?
Основната профилактика срещу грип е хигиена - често измиване на ръцете с вода и натурален сапун. Вирусите могат да се предават и чрез ръцете.
Хранене, обогатено с билки, плодове и зеленчуци, укрепва имунната система и ни подготвя срещу вирусните атаки.
Избягвайте алкохол и тютюневи изделия, тъй като те могат да намалят защитните функции на организма.
Избягвайте големи групи хора, особено ако знаете, че има болни около вас.

А ако вече сте заразени? 
Важно е да не се опитвате да лекувате себе си. Търсете съвет от специалист, и включете природни методи и билки след консултация с фитотерапевт.

Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго.Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. Всички права запазени Ⓒ

Коментари

Популярни публикации