Диетата на Д-р Йоанна Будвиг - здравословното хранене може да победи рака

„Протоколът на Будвиг” - диета против рак

В историята на медицината д-р Йохана Будвиг е известна като автор на една от най - ефективните диети за борба с рака, които са помогнали на хиляди пациенти да се излекуват.
Регистрирани са случаи на излекуване дори и при вече безнадеждно напреднал рак.

Антираковата диета на Йохана Будвиг е ефективна не само при рак, но също така помага и при много други хронични заболявания като: инфаркт на миокарда, атеросклероза, автоимунни заболявания, чернодробна дисфункция, артрит, за лечение на пептична язва, екземи на кожата, при възрастови дегенеративни заболявания, за общо укрепване на организма.


Протоколът на д-р Будвиг включва правилна диета, която за хората с нездравословен начин на хранене вероятно е радикална промяна в начина им на живот (но това се отнася и за леченията с химиотерапия).

Д-р Будвиг не позволява яденето на рафинирана захар и животински протеини, освен извара.
Но най-важната част от нейната програма и със сигурност най-известната, е комбинацията на извара и ленено масло.

Мазнините са мастно разтворими, което означава, че те се обработват от жлъчния сок от черния дроб и жлъчния мехур. 
Когато някой е така сериозно болен, че има рак (или каквото и да било друго възпалително заболяване, в този ред на мисли), способността му да преработва и усвоява мазнини е драстично снижена. 
Домашната извара е богата на сернисти протеини. Когато тези протеини се смесят с мазнина, мазнината става водно разтворима и вече не се нуждае от помощта на черния дроб, за да се усвоява от клетките на тялото. Освен това, дори здравото тяло може да усвоява само определено количество мазнина наведнъж когато мазнината не е водно разтворима.

Методът на д-р Будвиг насища тялото с омега-3 противовъзпалителни мастни киселини, процес, който насища клетките с кислород и възстановява здравето на клетъчно ниво.

Диетата на Д-р Йоанна Будвиг - здравословното хранене може да победи рака
След тридесет години на изследвания д-р Будвиг открива, че кръвта на пациенти в последен стадий на рак, е винаги, без изключение, с голям недостиг на есенциални съставки, вещества, наречени фосфатиди и липопротеини.

Кръвта на здравите хора винаги съдържа тези съставки в достатъчни количества. Ако има дефицит, то раковите клетки започват да се размножават неконтролируемо.
Но онкологичната фармацевтична индустрия игнорира всички постижения на д-р Будвиг. Нейните научни заключения биха могли да нанесат сериозен удар на хранително - вкусовата промишленост в производството на мазнини също.
Будвиг счита за недопустимо да се използват всякакви видове рафинирано масло, така наречените синтетични мазнини (маргарин, майонеза), в резултат на хидрогениране или частично хидрогениране. Тези мазнини реално водят до различни заболявания, включително на клетъчно ниво.
Не е позволено на пациентите с рак и други тежки заболявания да ползват рафинирана захар във всички форми, макаронени изделия, бял хляб, тлъсти меса, пържени и консервирани храни.
Д-р Будвиг открива един естествен начин за възстановяване на тези основни съставки в тялото на болния, така необходими в ежедневната диета.
Само с едно ядене на комбинация от само две вкусни храни не само може да се предотврати рак, но в случая да се излекува.
Тези две естествени храни са органично лененото олио и прясно сирене или извара - трябва да се консумират заедно за да бъдат ефективни.
След повече от 10 години на клинично приложение, природната формула д-р Будвиг се оказа успешна.
Природната формула Д-р Будвиг бе използвана терапевтично в Европа за предотвратяване на: рак, атеросклероза, мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, стомашни язви (нормализира стомашните сокове), хипертрофия на простатата, артрит (оказва благоприятно въздействие), екземи (подпомага всички кожни заболявания) и дори имунен дефицит.
Хиляди са били подпомогнати от нейния протокол. 
Мнения може да се намерят за почти всеки вид рак и тумори, дори и в по късен етап. 
Д-р Будвиг е помагала на много тежко болни хора, дори и на тези които не са им давали надежда практикуващите лекари, като е прилагала една проста схема на хранене.

В основата на програмата на д-р Будвиг е използването на масло от ленено семе смесено с ниско маслена извара (или прясно сирене).
Будвиг открива, че когато се комбинира ленено масло, което е богато на ненаситени мазнини и извара или прясно сирене, което е богато на протеини със сярно съдържание, химическата реакция при смесването на двете спомага на мазнините да станат водно разтворими и лесно да се абсорбират през клетъчната мембрана.

Важно е да се използва само нерафинирано, студено пресовано масло с високо съдържание на линоленова (Омега-6 мастна кисилина) киселина.
Такова масло трябва да се консумира заедно с храни, съдържащи протеини, в противен случай ползата от олиото ще имат обратния ефект, причинява повече вреда, отколкото полза.
Олиото от семена е най богат източник на линоленова киселина особено от рапица 10%, орехи, соя 8%, лен 55%, коноп 20%, зехтин 1%, слънчогледово олио 0.5% и други.

За диетата на д-р Будвиг е необходимо да се използват следните продукти:
• морска риба (сьомга, риба треска, риба тон);
• постно месо (говеждо, телешко или пилешко);
• хранителни “живи” дрожди;
• зеленчуци (броколи, моркови, зеле от всички видове);
• ядки (с изключение на фъстъци);
• плодове (ябълки, круши, цитрусови плодове);
• млечни продукти с ниско съдържание на мазнини (сирене, кисело мляко, кисело мляко);
• пресни сокове от плодове и зеленчуци;
• пълнозърнесто брашно и хляб от него;
• зърнени култури (овесени ядки, елда, овес).

Йохана Будвиг в случаите на тежки заболявания, е използвала смес, съставена от 42 грама ленено масло (3 супени лъжици) на 100 грама прясна извара. 
В обичайната дневна практика, като превантивна мярка, се използва по - малко ленено масло, смесено с по-голямо количество извара.

На практика всички, които искат да са здрави, е препоръчително да приемат всеки ден по 100 грама извара с 5 грама ленено масло.

Протокола на д-р Будвиг не е просто масло от ленено семе и извара, а нещо много повече.

Хранене по време на диетата

Започва се с овесена каша и прясно смляно ленено семе
Водниста овесена каша (на бавен огън, може овесените ядки да не варят, а да се залеят с гореща вода в съд и да се оставят захлупени за 10-15 мин) и се наръсва със смляно ленено семе – 3 пъти на ден. 
Или ако пациента предпочита по малко през целия ден. Всеки път се приготвя прясна каша и всеки път се смилат пресни семена. Смлените семената запазват свойствата си за 15 мин, след което гранясват.
Смляно ленено семе 250 гр на ден в плодов сок. Заради ензимите се препоръчва папая, но тъй като не може да се намери, може да се замести със сок от ананас – задължително прясно изцеден сок.
Навсякъде в протокола, където се препоръчва сок се има предвид прясно изцеден сок - консервираните сокове са забранени.
Три пъти на ден се пие топла напитка – натурален билков чай или плодов чай. Подслажда се само с мед (мед се ограничава до 3 чаени лъжички на ден).
Тежко болни пациенти се справят добре с тази преходна диета.

Този режим се прилага не само при онко заболяванията - може да се включи и като част от правилното и здравословно хранене!

(В рецептите се използва ленено масло и извара, които трябва да бъдат напълно смесени на ниската степен на блендера/миксера до получаване на кремообразна смес - без да плува масло на повърхността)

Природни заместители на извара (или прясно сирене)
Вместо извара (или прясно сирене) може да се използва цедено кисело мляко или кефир (обезателно нискомаслени), но не се считат за така полезни. Количеството също е повишено: 3 супени лъжици кисело мляко или кефир на 1 супена лъжица ленено масло.

Недопустими храни:

Будвиг счита за недопустимо да се използват всякакви видове рафинирано масло, така наречените синтетични мазнини (маргарин, майонеза), получени в резултат на хидрогениране или частично хидрогениране. Тези мазнини се отхвърлят от тялото, от сърдечния мускул, което води до различни заболявания, включително на клетъчно ниво. 
В списъка с лоши мазнини Будвиг включва и широко разпространените за приготвяне на сладкарски изделия ненаситени мазнини.

Според нея е допустимо да се използват въглеводороди, съдържащи естествена захар: ябълки, смокини, круши, грозде. 
Не е позволено да се използва рафинирана захар във всички форми, макаронени изделия, бял хляб, тлъсти меса, пържени и консервирани храни.

От моята практика като фитотерапевт (вече с над 20 годишен опит), най - добри резултати са постигнати (при различни онкозаболявания) в комбинация с препоръчаните хранителни режими, прием на добавки и фитотерапия, всекидневният прием на 300 грама домашна извара с 5 с.л. ленено масло и с прием на домашна лимонада, заедно с зеленчукови сокове сутрин и вечер.
Важно е да помним, че човешкия организъм е уникален и стига да му се даде възможност е способен да се възстанови!

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!

Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!
                    домашна извара
 Д-р Йоанна Будвиг 

Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. 
Всички права запазени Ⓒ 

Коментари

Популярни публикации