Билков мехлем "Бъди сияйна" - с "Глезотиите на Графиня Дьо Шарки"

Билков мехлем "Бъди сияйна" -
с "Глезотиите на Графиня Дьо Шарки"

Скъпи приятели, последната част от Сборник "от... старите тефтери на дядо...и нещо от мен!" е под името "Глезотиите на Графиня Дьо Шарки"

Днес ще ви споделя една "глезотия" - рецепта за билков мехлем "Бъди сияйна" - за блестяща кожа, против бръчки, за овлажняване, освежаване, за еластичност на кожата. 
Подходящ е за всички типове кожа, след 30 – годишна възраст.

Уточнявам, че билковия мехлем не е за млади госпожици!

Рецепта за билков мехлем "Бъди сияйна"

За да създадете своята "глезотия" имате нужда от бадемово масло, масло от гроздови семки, шипково масло - по 20 мл от всяко, кокосово масло 100 грама, масло от амла 10 мл, пчелен мед 20 грама, 10 грама мастикс - медицинска дъвка и пчелен восък - колкото орех. Винаги може да добавите етерични масла - ние използваме натурално розово масло (от Карлово - "Българска роза")

Начин на приготвяне:
На водна баня, на тих огън разтопявате кокосовото масло и към него постепенно прибавяте останалите масла. 
Разбърквате се постоянно за 20 минути и след това добавяте предварително смляната медицинска дъвка и отново бъркате за 10 минути да се разтвори напълно.
Когато природната смола се разтвори, добавяте пчелния мед и пчелния восък. Разбърквате постоянно, докато восъка се разтопи.

Вашият мехлем е вече готов и може да добавите натурално розово масло, да го прецедите през тензух и да го разлеете в приготвено предварително сухо стъклено бурканче.

Приложение: Вечер, малко количество от мехлема се нанася върху добре почистена кожа на шията и лицето, на тънък филм.
Не се отмива - оставя се да попие в кожата!

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!

С пожелание да се обичате и приемате такива, каквито сте - защото ние сме огледалото на вътрешното си "Аз" - каквото ние виждаме в очите си, това ще видят и другите в нас!

Из "Глезотиите на Графиня Дьо Шарки" - от Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. 
Всички права запазени Ⓒ 

Коментари

Популярни публикации