Рецепта за билков алкохолен извлек от червена детелина (ливадна детелина)

Рецепта за билков алкохолен извлек от червена детелина (ливадна детелина)

Изпитано и споделено!
Рецептата е дадена от баба Кера лечителката от с. Блатец и с тази тинктура е лекувала ракови заболявания при мъжете и жените – при мъжете при простата, а при жените при различни ракови заболявания – на гърдата, на яйчниците, на матката, на щитовидната жлеза – намалена функция (гуша), при мастопатия , при нерви, истерии и депресии, при проблеми с кръвта и лимфната система, при кисти и миоми и при различни заболявания на черния дроб, жлъчка и панкреас.

С извлек от червената детелина успешно е премахвали депресии, замаяност, повишен пулс, шум в ушите.

С настойка в бяло вино го е давала за лечение при проблеми на пикочните пътища – различни видове възпаления и проблеми на стомашно – чревния тракт.
Всъщност тя е прилагала детелината в различни билкови смеси – но основно е лекувала женската полова система, простата при мъжете и болести на черния дроб.

Самата рецепта не изисква нещо много – домашна ракия и цветове с листата до дръжката от детелината. Добре е да се бере по Еньовден ден за да е полезна най – много.

Когато е млада (през месец май), се бере за болести на нервната система и при различни кожни заболявания – които са предизвикани от „натравяне” на черния дроб.
Взема се 3 литров буркан или дамаджана и се запълва с цветовете и листата – след това се залива с домашна плодова ракия, като се оставят два – три пръста ракия над билката и се оставя да престои 14 дни на слънчево или топло място. 
През тези две седмици се разклаща периодично. 
След 14 - тия ден се добавят корени от 104 ключа (една шепа натрошени корени) и се долива с ракия. 
Отново престоява 14 дни като също се разклаща периодично.

Тази тинктура е за раковите болести на жените и при простата на мъжете.
За да се ползва за рак на черния дроб и при други заболявания на черния дроб се добавя след като се прецеди един горчив корен - дълъг колкото показалеца и един корен 104 ключа. Престоява седем дни като също се разклаща периодично. Тинктурата е готова – за чернодробни болести.

Приложение на тинктурата от червена (водна) детелина
Как да използвате: Разклатете преди употреба!

Лечение при рак на гърдата, яйчниците, матката, лимфата и простатата, рак на черния дроб, при менопауза

Прием:
по 30 капки 15 минути преди хранене 4 пъти дневно – като последния прием е преди лягане. Курсът на лечение в продължение на 30 дни (след тези 30 дни се прави 10 дни почивка и консултация – за да се следи лечението) Прави се шестмесечен курс. След 3 месеца се прави почивка 1 месец и курса може отново да се повтори.

Превантивно лечение срещу рак на гърдата, яйчниците, матката, лимфата и простатата, рак на черния дроб, при менопауза и др. 

Прием: по 20 капки сутрин и вечер 15 минути преди хранене в продължение на 30 дни. След 30 дни се почива 10 дни и курсът отново се прави по същата схема - след три месеца се почива един месец. 
Прилага се в период на шест месеца.

Лечение при висок холестерол, при нервни неразположения, атеросклероза, изчистване на кръвоносните съдове. 

Прием: по 20 капки сутрин и вечер в малко вода или сок, половин час преди хранене. Приема се 30 дни и 10 дни се прави почивка. 
Прием на тинктурата - 3 месеца. 
Ако се налага да повторите курса - след 3 месеца отново по същата схема.

При псориазис и екзема вътрешно се приемат тинктури. 
За промивка на очите при конюнктивит може да се използва разредена тинктура – на 1 чаена лъжичка тинктура се добавят три чаени лъжички студена преварена вода и се добавя и една кафена лъжичка сода. 

Леко се претопля на водна баня и всичко това се смесва добре и тогава с ленено или памучно парче плат се топи в сместа и се обтрива внимателно окото – това се прави до пълното изчистване на окото – за две седмици.

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!


Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт

Снимката е на билката Ливадна червена детелина 


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. Всички права запазени Ⓒ 

Коментари

Популярни публикации