Билкова смес (алкохолен извлек) при страхова невроза, стрес, депресия, неврози, паник атаки, СХУ, умствена преумора, раздразнителност, за укрепване на паметта

Билкова смес (алкохолен извлек) при страхова невроза, стрес, депресия, неврози, паник атаки, СХУ, умствена преумора, раздразнителност, за укрепване на паметта

Изпитано и споделено!

Синдром на Хроничната умора
Синдромът на хроничната умора (СХУ) е постоянна умствена и физическа умора, която настъпва без причина и може да продължи повече от шест месеца.
Тя се описва като състояние на тялото след патология или силно емоционално изтощение, характеризиращо се с постоянна умора, дори след продължителен сън или почивка.
Синдромът на хроничната умора (СХУ) е една от патологиите, които станаха широко разпространени едва през миналия век.
Това се дължи на първо място на особеностите на живота на населението на големите градове, неблагоприятните условия на околната среда, както и на прекомерния емоционален и психологически стрес за съвременния човек, рязко ускорение на ритъма на живота и увеличаване на количеството информация, което съвременният човек трябва да възприема.
Синдромът е характерен за отговорни, активни, успешни хора, които се зареждат с прекомерна, свръхнатоварена отговорност на нервната система, което по всяко време може да доведе до развитие на синдром на хронична умора.
Хроничната умора може да продължи с години.

Синдромът се проявява като усещане за пълно изтощение във всяка кост и мускул на тялото – мускулна болка, което прави почти невъзможно да се извършва каквато и да е умствена или физическа дейност.
Реакциите се забавят, мисленето е трудно - загуба на краткосрочна памет или липса на концентрация, която влияе на рутинни дейности в дома, работата или училището, емоционално това състояние често е придружено от обща депресия и повишена сънливост, главоболие, раздразнителност – която стига почти до гняв без обяснение, невъзможност за заспиване или непълноценен сън, намаляване на интелектуалните способности, забавяне на всички реакции, чести настинки, леко възпаление на гърлото, проблеми със синусите и алергичен ринит, инфекции, алергии, увеличени лимфни възли на врата или подмишниците, чувствителност към храни, химикали или шум, обилно изпотяване по време на сън през нощта.


Заболяването може да е предшествано от инфекциозна мононуклеоза, лаймска болест, Епщайн бар вирус, вирусите херпес и херпес зостер, гастроентерит, левкемия, проблем с имунната система, хормонален дисбаланс, причинен от хормоните, произведени в хипоталамуса, хипофизата или надбъбречните жлези, силен стрес след загуба на работа, развод, смърт на любим човек, физиологическа травма или хирургична операция.

Хората с фибромиалгия имат сходни симптоми с мускулни болки, нарушения в съня и депресивни състояния. Разликата е, че дори и лек натиск на тялото може да предизвика силна болка. Много често двете заболявания се появяват заедно. При пациентите със синдром на хроничната умора се отчита възпалено гърло и подути лимфни възли.

Фитотерапия е безопасна и е дала много добри резултати при Синдром на Хроничната умора.
Но както при всяка фитотерапия, процеса на лечение изисква повече време.


Както винаги съм споделяла като фитотерапевт, всеки организъм е индивидуален и при всяка една терапия трябва да се подходи отговорно и в зависимост от състоянието на здравето на лицето.
Важно е да се премахнат симптомите на леките неразположения – настинка, хрема, да се включат имуностимулатори с цел повишаване на имунитета, да се облекчи безсънието, да се възстанови метаболизма на организма и да се подобри работата на мозъка
В момента все още няма специфично лечение на СХУ и за това фитотерапията се състои от билкови смеси, чрез които се изключват поетапно симптомите, които я причиняват.

Фитотерапията препоръчва да се приемат билкови смеси, които подобряват общото състояние на лицето, възстановяват активното физическо състояние, нормализират съня, подобряват умствената дейност и психо - емоционалното състояние.

Също така е много важно да се промени не само хранителния режим, но и начина на живот, да се води активен физически живот – дори в началото да е само с разходки, да се предприемат мерки за физиотерапия – раздвижване на тялото, чрез масажи или рефлексотерапия.
Може също така да се правят билкови бани или да се посещават минерални извори.
Когато лицето е диагностирано с апаратура като „МЕТАТРОН“ и „БИОСКЕНЕР“, самите апарати дават персоналния препоръчителен хранителен режим, добавянето на минерали и витамини според индивидуалните липси в тялото.

Днес ще ви споделя една от рецептите, която е дала най – добро приложение при синдром на хроничната умора за стимулиране на мозъка, умствената дейност и за възстановяване на съня.

Билковата смес, която ще ви споделя е приемана за период от близо осем месеца, в момента лицето продължава да я приема, заедно с витамините и минералите за запълване на липсите му, с препоръчан хранителен режим след направената му диагностика с МЕТАТРОН и БИОСКЕНЕР.

Лицето К.С от К. на 38 години - програмист, което я приема няма диагностирани други заболявания.
Имаше силни изблици на неконтролируем гняв, които вече отшумяват, има контрол над стреса, спи спокойно от 6 месеца, косопада спря и кожата му придоби здравословен вид.

Приема редовно течности - вода, билкови настойки, домашна лимонада и други.

Билкова смес (алкохолен извлек) при страхова невроза, стрес, депресия, неврози, паник атаки, СХУ, умствена преумора, раздразнителност, за укрепване на паметта
Билковата смес е изпитана при проблеми с паметта, за нормализиране и укрепване на съня, за подобряване на умствената дейност и психическо - емоционалното състояние, за цялостно възстановяване на физическото състояние.

Ето и самата билкова смес - вземат се по 20 грама от билките магданоз корен и лист, обикновен здравец листа, лофант листа и стрък и орехови ядки - 50 грама. Ако има сериозни алергии и кожни проблеми, към билковата смес се добавят и 50 грама индрише листа.
Всичко това се смесва много добре, като предварително се нарязват на ситно. Заливат се с домашна ракия 40 - 50 градуса или водка. Извлекът престоява поне 30 дни на тъмно и хладно място, като периодично се разклаща.
Когато е готова се прецежда и се съхранява в стъклен съд в хладилник или на тъмно и хладно място.
Приема се по 20 капки сутрин и вечер в малко вода или сок. 
Няма прекъсване на терапията - приема се за 6 месеца - след това се преценя какво е състоянието на лицето и се преценя дали да се продължи с още един курс.

Едновременно с нея се приема и алкохолен извлек от страшниче, розмарин и обикновен здравец - за нормализиране на съня и намаляне на стреса.
От нея се приемат по 10 капки всяка вечер - с режим на приемане 20 дни прием - 10 дни почивка.
Приема се по препоръка и плодов сок с моркови и тахан, правят се билкови бани и бани на краката - за подпомагане на лимфната система, с препоръки за вечерен прием на бадемово ядково мляко или овесено мляко.
Съставен е хранителен индивидуален режим!
Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!

Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова


Като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. 
Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. 
Всички права запазени Ⓒ

Коментари

Популярни публикации